MatriX methode

De MatriXmethode is een veilige, snelwerkende interventietechniek voor veel mentale en psychische klachten, zonder dat de inhoud van het probleem hoeft te worden gedeeld. De matriXmethode kan ingezet worden bij kinderen, jongeren en volwassenen.

Met deze effectieve gesprekstechniek los je eenvoudig en snel emotionele blokkades, trauma’s en angsten op. Er wordt alleen ingegaan op de beleving van het verhaal. Dit betekent dat wanneer je moeite hebt met het bespreken van je probleem toch gecoacht kan worden. De effecten van een sessie met de MatriXmethode: geen slaapproblemen meer, een opgeruimd gevoel in het hoofd, geen angstige gevoelens of onzekerheid.

Hoe werkt de MatriXMethode?
De MatriXMethode werkt met de kracht van verbeelding.
In ons hoofd bevinden zich, medisch gezien, alleen maar hersenen.
We leren door de informatie op te slaan in ons hoofd. Het wordt dan onthouden. Wanneer we de informatie wel zien maar niet bewust opslaan in ons lange termijn geheugen, zijn we het zo weer kwijt. Het wordt niet onthouden, niet goed geautomatiseerd. Emoties, trauma’s en angsten worden ook opgeslagen in je lange termijn geheugen. Een trauma of angst wordt vaak als negatief ervaren, waardoor je belemmerd kunt worden in je doen en laten.

Door middel van de juiste begeleiding en vragen van een MatriXcoach kun je een fragment van je angst of trauma naar boven halen naar je werkgeheugen. In je werkgeheugen halen we de lading eraf en veranderen we het beeld. Vervolgens kan het nieuwe beeld opgeslagen worden in je lange termijn geheugen als iets positiefs of neutraals en in sommige gevallen verdwijnen via je werkgeheugen.

De kracht van de MatriXmethode:

  • effectieve gesprekstechniek
  • inhoud van het verhaal wordt niet verteld
  • coachee staat centraal
  • kort traject: één tot drie sessies om een hulpvraag effectief op te lossen
  • blijvend resultaat
  • geen negatieve bijwerkingen
  • bewustwording van eigen mentale processen en eigen oplossingen
  • effectiviteit bewezen door onderzoeken
  • vernieuwend, praktisch, helder, concreet, simpel en toepasbaar voor iedereen

In te zetten bij bijvoorbeeld:

Angst:
Voor de tandarts – spinnen – vliegen – lift – rijangst – hoogtevrees – skiën – in het donker – nachtmerries – kleine ruimtes – faalangst – presentaties – bepaald type mensen – injecties – stotteren – nachtmerries – dat je iets gaat overkomen – voor ziektes – een operatie of een andere angst

Onverwerkte emoties/emotionele problemen:
Geen zelfvertrouwen – verlegen – vaak verdrietig – rouw – negatieve toekomstverwachtingen – je afgewezen voelen – je niet goed genoeg te voelen – gepest worden – je vaak onzeker voelen – belemmeringen – blokkades – traumatische ervaring – sociale problemen – je moeilijk kunnen concentreren – boos worden als iets niet lukt – fobieën en/of andere emotionele problemen

Voor een sessie met de MatriXmethode kun je contact met mij opnemen. Een telefonische sessie (op afstand) is ook mogelijk.