Gezinscoaching

Gezinscoaching is voor ouders die hun kind beter willen leren begrijpen. Bij deze vorm van coaching werk ik met de ouders om het kind te helpen. Ik werk het liefste zo veel mogelijk met de ouders om het kind zo min mogelijk te belasten.

Als ouder neem je jouw eigen ervaringen je hele leven mee, zo ook gedurende de opvoeding. Als er problemen zijn in de opvoeding, kan er een gekwetst kindsdeel van jou als ouder worden aangeraakt. Kinderen hebben altijd het beste met de ouder voor. Ze spiegelen ons als ouder dan ook onze onverwerkte stukken, zodat wij als ouder op zoek kunnen gaan naar heling. Soms draagt het kind zelf ook de pijn van de ouder met zich mee. Het kan ook zo zijn dat het kind juist gedrag laat zien wat de ouder helemaal niet kan plaatsen. De ouder gedraagt zich juist op een tegenovergestelde manier. Dit gedrag is veel moeilijker te traceren naar het gedrag van de ouder, maar wel degelijk aanwezig.

Door met de ouder op zoek te gaan naar het ontstaan van het probleem worden zowel ouder als kind van deze ‘pijn’/last bevrijd op een liefdevolle manier. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat het kind vanzelf mee verandert op het moment dat jij stukjes in jezelf heelt.

Enkele problemen binnen het gezin die goed verholpen kunnen worden:

– bedplassen

– eczeem

– allergie

– gedragsproblematiek

– onzekerheid

– boosheid/woedeaanvallen

– hoog gevoeligheid

– problemen op school

– echtscheidingsproblematiek

– ziekte

– angsten

– onverklaarbaar gedrag

– slaapproblemen

– niet willen leven

– psycho somatische klachten, bijvoorbeeld; buikpijn en hoofdpijn

– negatieve gedachten

– druk en vol hoofd

– stress

– elk ander probleem waar je als ouder niet uitkomt