Logeerweekenden

Elke maand organiseert Coachingspraktijk Sharita twee logeerweekenden voor kinderen/jongeren in de leeftijd van 6-18 jaar in Ter Apel en omstreken. De deelnemers hebben vaak een diagnose binnen het autistisch spectrum, AD(H)D en/of LVB. Daarnaast hebben zijn ook deelnemers met een andere diagnose én zonder enige diagnose welkom. Ons uitgangspunt is dat de deelnemer zich bij ons fijn kan voelen en zich veilig kan ontwikkelen. Er wordt dus niet gekeken naar de diagnose maar er wordt gekeken of hij/zij bij de andere deelnemers past en of hij/zij het bij ons fijn kan hebben. 

Per logeerweekend is er plek voor maximaal 6-8 kinderen. Tijdens deze logeerweekenden worden ouders een weekend ontlast in de opvoedingstaak en kunnen zij bijvoorbeeld even bijtanken, samen een weekend weg of extra aandacht besteden aan eventuele andere kinderen binnen het gezin.

Locatie Logeerweekenden

Wij zullen een locatie huren op een vakantiepark in de omgeving van Ter Apel waar twee begeleiders met de deelnemers zullen verblijven. Om te voorkomen dat er onrust ontstaat door andere gezichten, blijven de twee begeleiders het gehele weekend bij de kinderen.

We gaan met elkaar de omgeving van het park ontdekken, hierbij wisselen we actieve en ontspannende activiteiten met elkaar af. De activiteiten zullen gekozen worden op basis van wat de aanwezige deelnemers leuk vinden.

Voorbeelden van activiteiten:

  • Knutselen
  • Sport en Spel
  • Uitstapjes maken
  • Eten en koken
  • Bos spelletjes

De begeleiding is er op gericht om kinderen te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling. De kinderen komen op plekken waar ze anders niet zo snel naartoe gaan en blijven ook twee nachten logeren. Het is dus een verbreding van hun wereld. De kinderen hebben daarbij de mogelijkheid om het geleerde van de individuele begeleiding in praktijk te brengen. Elk weekend verloopt volgens een vaste structuur. Dit is belangrijk om de kinderen houvast te bieden.

Data logeerweekenden

Een logeerweekend zal van vrijdag 17.00 tot en met zondag 18.30 duren. De deelnemers worden ingedeeld naar sociale voorkeur, interesse, leeftijd en karaktereigenschappen.

Vervoer

Het vervoer naar activiteiten binnen het logeerweekend wordt door ons verzorgd. Het punt waar we verzamelen en vervolgens vertrekken naar het logeerweekend wordt met ouders overlegt. Mocht u willen dat uw zoon/dochter opgehaald wordt en/of thuisgebracht, dan kan dit in overleg. Hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht. Tijdens de autoritten zijn vanzelfsprekend alle inzittenden verzekerd.

Prijs logeerweekend

550€ per persoon per logeerweekend

Inbegrepen;

  • Accommodatie
  • Eten/drinken
  • Activiteiten
  • Vervoer naar activiteiten
  • Verzorging/Begeleiding

Kennismaking

Na aanmelding maken wij met de ouders (en kind) een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek maken we kennis met elkaar. Tevens stellen we een ontwikkelplan op met doelen voor het logeerweekend en stellen we een zorgovereenkomst op. Bij overige vragen mag u altijd contact opnemen.